Hétfő - Vasárnap: 09:00-20:00 +36 30 430 9199

Fizioterápia

Fizioterápia


A fizikoterápia elsődlegesen tüneti kezelést jelent, viszont számos úgynevezett oki kezelés kiegészítésére, hatékonyságának növelésére használhatjuk. Fontos kiegészítő módszer a mozgásszervi panaszok kezelésében.

Hatásai: fájdalomcsillapítás, keringésjavítás, szöveti regenerációserkentés, heglazító hatás. Ezek a gyógytornával együtt hoznak jó eredményt.

Szakrendelésünkön többféle fizikoterápiás kezelést végzünk orvosi javaslatra:

Stabil galván: A galvánáramnak fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és vérkeringés fokozó hatása van. Mozgásszervi panaszok esetén elsősorban ezt az áramformát alkalmazzuk a panaszok csökkentésére. A lokális vérbőség elérésével a gyulladás miatt felszaporodott szövetnedvek felszívódását gyorsítjuk. A kezelés a betegnek bizsergő érzést okoz, valamint a kezelt területen enyhe bőrpír tapasztalható.

Iontofotézis: Iontoforézis során stabil galván áram segítségével gyógyszeres hatóanyagot juttatunk a kezelt területen lévő szövetekbe.  Az áram hatására a hatóanyag a mélyebb szövetekig is eljut.

Ultrahang: Az ultrahang kezelőfeje mechanikai hullámokat bocsájt ki, melyek áttevődnek a kezelt terület szöveteire és rezgést, úgynevezett mikro masszázst vált ki. A rezgés hőenergiává alakul, melynek hatására a vér- és nyirokkeringés, ezáltal maga a gyógyulási folyamat felgyorsul. 

TENS: A TENS egy gyógyszermentes fájdalomcsillapító kezelés. A gép által közvetített impulzusok érző idegeket stimulálnak, ezáltal blokkolják a fájdalom idegi jelzéseit. 

Lézerterápia: A gyógyászatban alkalmazott lézerfény a sejtek anyagcseréjét optimalizálja. Csökkenti az izmok és az inak feszülését, valamit a gyógyítja a nehezen elmúló sebeket. Jól alkalmazható törések utáni csont gyógyulás felgyorsítására is.

Lökéshullám terápia: A lökéshullámok nagy erejű hanghullámok. A kezelt területen javul a sejtek anyagcseréje, fokozódik a kollagén termelés, beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. Kiválóan alkalmazható mészfelrakódások, pl. sarkantyú kezelésére.

Interferencia: Az interferencia egy izomlazító hatású középfrekvenciás kezelés. Elsősorban a gerinc és a nagyízületek kopásos, gyulladásos megbetegedéseire alkalmazzuk.

Szelektív ingeráram: Különböző idegsérülések vagy tartós mozgáshiány hatására izomgyengeség alakulhat ki. Szelektív ingerárammal a gyengült izmok összehúzódását, ezáltal erősítését váltjuk ki.

Diadinamikus kezelés: A diadinamikus kezelés során kétféle áramforma váltakozása váltja ki a fájdalomcsillapító hatást. A galvánárammal megegyező hatásokat vált ki, tehát fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, valamint serkenti a káros szövetnedvek felszívódását.

Gépi masszázs: A gépi masszírozó segítségével lazítani tudjuk a feszes és fájdalmas izmokat. A kezelés a betegnek jóleső érzést okoz.

Bemer terápia: A Bemer terápia egy mágneses gyógyhatású kezelés, amely a mikro cirkulációt serkenti. Ennek következtében a sejtekhez gyorsabban jut oxigén lerövidítve ezáltal a gyógyulás és regeneráció idejét. Nagyon hatásos például törések, elhúzódó sebek illetve érszűkület esetén.

Kinezio tape: A kinesio tape egy olyan elasztikus anyagból készült szalag, amellyel stabilizálni tudjuk az ízületeket és segíteni az izmok munkáját.  Emellett gyulladás csökkentő, fájdalom csillapító és izomtónus szabályozó hatása van.

Időpont egyeztetés szükséges a kezelésekhez!

Időpontot egyeztethet munkanapokon 8-17 óráig személyesen a gyógyászaton vagy a +3630/553-74-73-as telefonszámon.

ELÉRHETŐSÉG
4440, Tiszavasvári, Nyárfa u. 4
+36 30 430 9199
NYITVATARTÁS
Hétfő - Vasárnap: 09:00 - 20:00
Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!